• augustus 29, 2017
  • 2 min. leestijd

Wij Smits, kennen we onze verantwoordelijkheid.

Dagelijks produceren we honderdduizenden eieren die rechtstreeks van ons bedrijf de voedselketen ingaan. Het besef dat we met voedsel bezig zijn, zit bij ons stevig verankerd in de organisatie. Voedselveiligheid is één van de pijlers van onze organisatie. We hebben een eigen kwaliteitsafdeling en onze eieren worden geproduceerd onder de volgende certificeringen:  IKB, KAT en VLOG. Vervolgens worden de eieren verwerkt in ons eigen IFS gecertificeerd pakstation. Maar dit gaat voor ons niet ver genoeg.

Naast alle verplichte controles en onderzoeken worden onze eieren volgens een frequent schema  onderzocht op ruim 700 residuen waaronder Fipronil. In onze eieren is geen enkel residu gevonden. Daarnaast worden onze eieren natuurlijk gecontroleerd op de aanwezigheid van Salmonella en Dioxine. Alle eieren met de printnummers 2-NL 4364401, 2-NL 4364407 en 2-NL4386401 zijn vrij van Fipronil,  699 overige residuen, Salmonella en Dioxine!

“Ons kwaliteitssysteem werkt”

We hanteren al enkele jaren een strikt toelatingsbeleid op alle producten en leveranciers die in aanraking komen met onze dieren. Als een van de weinige pluimveebedrijven heeft Smits een eigen kwaliteitsteam dat beoordeelt of alle vereiste kwaliteitsgaranties en certificaten aanwezig zijn, voordat wij een product of toeleverancier toelaten.

Volgens ons is dit dé manier om een veilig product in de markt te kunnen zetten.

Het is een bevestiging dat onze  jarenlange inspanningen op dit vlak, hun vruchten beginnen af te werpen en dat wij naar de toekomst toe, verder zullen gaan met het streng beoordelen van onze leveranciers.

'mobile-menu', 'container_class' => 'mobile_menu' ) ); ?>