Mestverwaarding

‘Kunstmest is goed voor de vader en slecht voor de zoon.

… aldus Pieter, die hiermee refereert naar de kortzichtigheid in de landbouwsector, want het gebruik van N.P.K. meststoffen heeft vreselijke gevolgen voor het milieu op lange termijn.

Ze zijn belastend voor mens en dier, voegen niks organisch toe aan de grond en putten de bodem volledig uit. Een globale bedreiging voor ons eco-systeem. Organische meststoffen, daarentegen, herstellen de gezondheid van de bodem, stimuleren de vruchtbaarheid ervan en dat resulteert in aanzienlijk betere landbouwgrond.

‘Hoe kunnen we hier zelf verandering in brengen?’

Vanuit deze vraagstelling begon Pieter met de ontwikkeling van ’s werelds eerste emissievrije mestverwerkingsinstallatie.

Samen met allerlei experts ontwikkelde hij een ‘gesloten’ en ‘plaatselijk’ mestverwaardingssysteem. En plaatselijk, dat nemen ze bij Smits erg letterlijk. Omdat de installatie gebouwd is op het terein, is er geen mesttransport van en naar het bedrijf nodig. Dat wil zeggen: geen uitstoot, geen geurhinder en een minimale verspreiding van bacteriën via de lucht. Een unicum.

En met de ingebruikname van het systeem wordt nu ruwe kippenmest, rechtstreeks uit de stal, verwerkt tot een ziektekiemvrije, 100% organische meststof met de naam ORGANISOIL.

1

Ruwe kippenmest

Rechtstreeks uit de stal

2

Meststof in Poedervorm

100% organisch & ziektekiemvrij

3

Gepelleteerde meststof

100% organisch & ziektekiemvrij

De ETEKIN installatie

De ETEKIN installatie kan wereldwijd gebouwd en ingezet worden om pluimveemest te
verwerken tot hoogwaardige meststof ‘op maat’: ETE.FERT. Interesse?

Meer weten?

'mobile-menu', 'container_class' => 'mobile_menu' ) ); ?>