• juli 9, 2018
  • 2 min. leestijd

Het is inmiddels meer dan een jaar geleden dat de hele Nederlandse voedselproductie werd opgeschrikt door de Fipronil crisis.

Een enorme klap, in het bijzonder voor de Nederlandse Pluimveesector. Hoe is dit kunnen gebeuren in een sector, die zo hoog staat aangeschreven?

Ondanks vele Nederlandse, maar ook talloze buitenlandse bedrijven te maken hebben gehad met de gevolgen van deze Fipronil crisis, is het voor Smits net dé bevestiging geweest dat de strategie, die zij al jaren volgen, de juiste is. Omdat Smits de hele keten “van kuiken tot eitjes in verpakking” in eigen hand heeft, weten zij exact wat er met de eieren gebeurt en hebben ze volledige controle over de kwaliteit ervan. Daarnaast voert een eigen kwaliteitsteam dagelijks diverse controles uit en nemen ze leveranciers onder de loep om een crisis, zoals de Fipronil crisis, te voorkomen. Zo worden de eieren van Smits frequent gecontroleerd door een onafhankelijk lab, op meer dan 700 stoffen.

 

Helaas is dit voor de sector niet vanzelfsprekend, zo blijkt uit een recent verschenen rapport van Foodwatch. Daaruit blijkt dat er bij verschillende bedrijven het laatste jaar 15 verboden middelen in het ei gevonden zijn. Natuurlijk is dit volkomen onacceptabel voor de consument. Daarom zijn wij supertrots dat wij op elk gewenst moment kunnen aantonen dat onze eieren geen enkele van deze 700 stoffen bevatten. Preventief onderzoek is voor ons vanzelfsprekend. Smits voelt zich verantwoordelijk en realiseert maar al te goed dat het om voeding gaat. Ons personeel wordt getraind hier zeer nauwkeurig mee om te gaan.

'mobile-menu', 'container_class' => 'mobile_menu' ) ); ?>